kehamilan trimester pertama

Sharing is caring!

Alhamdulillah..setelah hampir setahun stop ambil jarum non -preg..Akhirnya Lela hamil anak kedua..Sekarang nie Adam sudah 2 Tahun 6 bulan..sesuai sangat suda untuk menambah zuriat..Adam masih menyusu badan lagi..tp sekadar melepaskan rindu dia jak..hihi..

Kandungan Lela baru masuk 6 minggu..Scan di Sabah Care dengan doktor Cheong hari Isnin lepas..Jantung pun dah berdetik…Syukur..Semoga kandungan di peringkat fragile nie kuat…

Tapi memang Lela dalam keadaan yang tidak sihat sekarang..Mual, pening mau muntah..dan yang paling tidak best..mau tidur jak..tepaksalah encik suami makan sendiri, buat kerja rumah sikit, tolong layan adam..Adam pun macam tahu jak uminya tidak sihat…

Ok…dari hari pertama Lela buat ujian mengandung sendiri di rumah..Lela suda start makan set hamil.

set asas hamil

Asid folic (B-Complex), Zat besi (Vita-Lea iron formula) dan Vit C (sustained release Vita-C plus)

✔️Asid folic ( B-Complex Shaklee ) adalah bertujuan untuk melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang. Ia juga melindungi ibu daripada risiko kanser dan strok.

✔️Zat Besi ( VitaLea Iron Formula ) membantu mencegah anemia ( kekurangan darah ) dan masalah dengan sel darah merah seterusnya mengurangkan risiko kelahiran pramatang dan kurang berat badan ketika hamil.

✔️Vitamin C (Sustained Release Vita-C Plus) membantu meningkatkan sistem pertahanan badan (sistem imunisasi badan), berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.

🍀Dalam masa yang sama ibu mengandung tidak harus bergantung kepada vitamin tambahan semata-mata kerana ia cuma pelengkap. Ibu mengandung juga wajib menjaga pemakanan seimbang dan bernutrisi tinggi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dalam Set hamil nie..Lela paling suda Vita-Lea..Lela jadi bertenaga sepanjang hari…

 

Kalau mau tahu lebih detail dan dapatkan produk set hamil nie boleh jak hubungi Lela 017-8971877..

Sharing is Caring kannnn….

 

 

 

 

 

adminlela

Seorang anak, isteri dan umi yang mencari keredhaan Allah dan sebaik mungkin mengharmonikan keluarga tersayang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *